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VISA, Inc. recently announced completion of a corporate restructuring plan that will result in VISA, Inc. 
issuing common stock to members of VISA U.S.A. Many financial institutions, including credit unions, 
are members of VISA U.S.A. In the prospectus associated with this issuance of stock - p. 28, VISA 
Proxy-Statement, dated June 22, 2007 - VISA has stated, "we expect that federal or state-chartered 
credit unions may be required to seek the advice of their relevant federal and state regulators in 
connection with the receipt and holding of our common stock." Further, it is the Department's 
understanding that financial institutions receiving VISA, Inc. stock will be receiving these shares in kind 
without any consideration being paid for these shares. 

The National Credit Union Administration (NCUA) issued an advisory opinion on November 1, 2007 
allowing federally-chartered credit unions to receive and retain stock under the VISA restructuring 
plan. See, NCUA Opinion 07-1022. In this opinion, the NCUA said that it is acceptable for federal credit 
unions to receive common stock of VISA, Inc. because it is a by-product of lending, and does not 
require federal credit unions to invest in an otherwise impermissible investment. The NCUA opinion 
states that state-chartered credit unions should consult with the appropriate state supervisory agency 
about the permissibility of their receipt of the stock and any regulatory restrictions that may apply. 

Similarly, the Office of the Comptroller of the Currency (OCC) issued an opinion that allowed national 
banks to receive shares of MasterCard, following its 2006 Initial Public Offering (see, OCC Interpretive 
Letter #1075). The OCC reasoned that the receipt of MasterCard stock was "not for speculative or 
investment purposes but rather is intended to facilitate a bank's participation in an otherwise 
permissible activity, or to enable the bank to receive needed services." 

Pursuant to T.C.A. § 45-4-501(9), the Tennessee Department of Financial Institutions has no objection 
to any Tennessee-chartered credit union receiving and holding shares of VISA, Inc. stock unless it is 
further determined that this stock presents a safety and soundness concern. However, a credit union 
may not add to the number of shares it receives contractually under the restructuring by 
subsequently purchasing or otherwise acquiring more shares of VISA, Inc. 

Should you have any additional questions, please contact Assistant Commissioner Harry P. Murphy at 
(615) 741-6399. 
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